Julesnadder: Julefrokost

Stor, stilfull, lang – og enkel.

Julefrokosten kan du lage så stor du vil, og den varer gjerne til lenge etter lunsj – med det beste du vet på bordet – og med de beste du vet som selskap.

Du trenger slett ikke stå opp klokka seks for å tilberede den perfekte julefrokosten. De viktigste ingrediensene er det du allerede har kjøpt inn til jul – og så sper du på med godt brød og tilbehøret som skaper den ekstra gode følelsen: Pickles, picklesmarmelade, syltede rødbeter, syltet gresskar, kapers, svisker, portvinsgelé, ripsgelé og tyttebær er et godt følge til en julefrokost.

Mange salater kan kjøpes ferdig i boks. Tilsett eventuelt litt mer av noen ingredienser for å gi den et hjemmelaget preg. For eksempel noen ekstra druer og litt nøtter i Waldorfsalaten, litt revet gulrot og kål i den italienske.å den ferdig. Litt av hemmeligheten ligger i å finne frem alt det gode du allerede har i huset nå i jula.

Julefrokost

Her trengs lite forarbeid og alt kan kjøpes ferdig. Det er bare å skjære opp og dekke på.

Kald ribbe fra julemiddagen, beregn 1-2 stykker pr pers.

Sylte/lammerull

Leverpostei/paté

Sild

2-3 gode oster

Rødbeter

Sylteagurk/pickles

Ferdigkjøpt salat, gjerne rødbetsalat

Sennep

Smør

Frukt

Godt brød, lefser og kjeks

Foto: Marit Svenningsen

For flere tips og oppskrifter: Matprat.no