Indrefilet av lam serveringsforslag

Indrefilet av lam Et utsøkt stykke norsk mat av årets lam. Helt fersk fra naturen rundt deg!

Vårt forslag til fileten:

Krydre fileten med salt og pepper.

Brun fileten på høy varme i ca. 1 minutt på hver side i en panne med olje, smør et knust hvitløksfedd og litt friske urter som timian og rosmarin.

Skru ned til lav temperatur og stek forsiktig til ønsket steke grad.

Dersom du bruker et steketermometer vil en temperatur på ca. 63 grader være perfekt.

Husk at det er viktig å la kjøttet få hvile like lenge som du har stekt det, dette gjør at kjøttsaften trekker seg tilbake og gir et saftig resultat.

Vårt første serveringsforslag

Lam passer perfekt til mye, men lite slår de ferske norske grønnsakene nå på høsten. Bruk de grønnsakene du liker, vårt forslag vil være gulrøtter og småpoteter som passer veldig bra.

Stek grønnsakene på middels varme i en panne med mye smør til de er møre.

Både kantareller og sjampinjong er gode alternativer som ekstra tilbehør. Stek da soppen med smør, litt salt og pepper.

Serveres med en god rødvinssaus og et glass middels kraftig rødvin som ikke overtramper den delikate smaken av lammet.

Vårt andre serveringsforslag

For en frisk vri kan du servere fileten med en nydelig middelhavssalat og en frisk og god rømmedressing.

Til salaten bruker du de salatbladene du liker best, legg til litt finhakket chili, agurk, frisk tomat, granateple og mintblader. Dryss over en god olivenolje og litt pepper rett før servering.

Til rømmedressingen trenger du ikke mer enn ca. 1 fedd finhakket hvitløk og litt friske urter for å tilsette smak på rømmen. Bruk da gjerne mint, persille og dill for en frisk dressing.

Vårt tredje serveringsforslag

For en litt annerledes smaksopplevelse kan fileten marineres, helst over natten, minimum en time, med 150ml olivenolje, ½ ts sukker, 1 ts paprika, 1 ts spisskum, 2 ts chili-flakes, 1 ts garam masala, 2 fedd knust hvitløk og litt salt og pepper etter smak. Stek på samme måte som anvist tidligere,   men uten smør.

Server med regnbuegulrøtter skåret i tynne skiver med en skreller legg skivene i en skål med 1 ts nykvernede spisskumen frø, en halv rødløk i løvtynne skiver (kan bruke rivjern), 3 små sjalottløk i løvtynne skiver, skallet av 1 sitron og juicen fra den, 1ts revet ingefær og 5 Ss ekstra fin olivenolje. Mariner gulrøttene i ca. 15 min og server med ristede sesamfrø som topping.